İktisat Anabilim Dalı Tanıtım

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1975 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı olarak Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu adıyla kurulmuş, 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlanarak eğitim–öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 1992 yılında, Muğla Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Fakülteye dönüşerek Muğla Üniversitesi’nin çekirdeğini oluşturmuştur.

1993-1994 eğitim-öğretim yılından itibaren İktisat Bölümü hem örgün hem ikinci öğretim hem de yüksek lisansı ile birlikte faaliyete geçmiştir. Doktora programı ise 1996-1997 eğitim öğretim yılından bu yana faaliyet göstermekte olup, Üniversitemizin ilk açılan doktora programıdır. İktisat Bölümü, fakültenin kuruluşundan itibaren faal olan temel bölümlerden biridir.

İktisat Anabilim Dalı’nda 2013 yılı itibariyle 5 Profesör, 6 Doçent, 4 Yardımcı Doçent, 11 Araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle İktisat Anabilim Dalı’nda 42 Yüksek Lisans programında 42 öğrenci, Doktora Programında 19 öğrenci öğrenime devam etmektedir.